Dirigent

Rintje te Wies: dirigent en artistiek leider van het JongenskoorRintje Albert te Wies (1958) genoot zijn muzikale opleiding aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. Naast zijn studie Schoolmuziek studeerde hij hoofdvak Piano bij o.a. Gerben Makkes van der Deyl en Kars Westers. Lessen Koordirectie en Theorie der Muziek volgde hij bij respectievelijk Cees Rotteveel en Rein Ferwerda.

Hij is artistiek leider en dirigent van het Roder Jongenskoor. Sinds mei 2012 is hij tevens artistiek leider en dirigent van het Kampen Boys Choir. In 2007 verscheen de eerste versie van een door hem geschreven methode voor de opleiding tot jonge zangers: ‘From C to C’. In 2014 is de tweede versie verschenen, welke hij samen met zijn collega Sonja de Vries verder heeft ontwikkeld. In 2017 verscheen de laatste versie van zijn hand: Een leven lang zingen. Deze methode wordt bij het Roder Jongenskoor toegepast in de opleiding.