Proeflessen

RJK op de boot

Goed leren zingen hoeft niet moeilijk te zijn, maar geeft wel zelfvertrouwen en is vooral heel erg leuk.
Op zaterdag 2 november  2019 start een nieuwe serie van drie proeflessen, waaraan jongens in de leeftijd van 6 tot 10 jaar kunnen deelnemen met hun ouders. De minicursus wordt gegeven aan de Aarhusweg 4-7 in Groningen en begint om 12.15 uur.

Ook in 2020 start een dergelijke minicursus en wel op zaterdag 11 januari.

Een ideale kans om kennis te maken met de muziek- en zanglessen die de basis vormen voor het Roder jongenskoor. Rintje te Wies, de dirigent van het Roder Jongenskoor, ontwikkelde hiervoor de methode Een leven lang zingen, die inmiddels landelijk door veel koorscholen wordt toegepast.

De lessen richten zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een cymbaal. De leerlingen – cymbalisten – maken zo op een vlotte en speelse manier kennis met maat, ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen. Boven alles leren ze hoe leuk het is om samen muziek te maken en wat je met je stem allemaal kunt doen als je hem op de juiste manier gebruikt.

Dus: houdt je zoon van zingen? Kom samen naar de proeflessen in Groningen. Ontdek de muzikale vorming die het RJK biedt: leuk, mooi én op niveau. Deelname aan de mini cursus is gratis. Je kunt je kind aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kan men terecht bij: 06-22219015.

Jongens met cymbaal