Proeflessen

RJK op de boot

Goed leren zingen hoeft niet moeilijk te zijn, maar geeft wel zelfvertrouwen en is vooral heel erg leuk.
Op zaterdag 6 april 2019 kunnen jongens in de leeftijd van 6 tot 10 jaar en hun ouders deelnemen aan een open les. Deze wordt gegeven aan de Aarhusweg 4-7 in Groningen en begint om 12.30 uur.

Een ideale kans om kennis te maken met de muziek- en zanglessen die de basis vormen voor het Roder jongenskoor. Rintje te Wies, de dirigent van het Roder Jongenskoor, ontwikkelde hiervoor de methode Een leven lang zingen, die inmiddels landelijk door veel koorscholen wordt toegepast.

De lessen richten zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een cymbaal. De leerlingen – cymbalisten – maken zo op een vlotte en speelse manier kennis met maat, ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen. Boven alles leren ze hoe leuk het is om samen muziek te maken en wat je met je stem allemaal kunt doen als je hem op de juiste manier gebruikt.

Deze opleiding bij het Roder Jongenskoor, die een jaar duurt, is een mooie start van de muzikale ontwikkeling voor elke jongen.

Dus: houdt je zoon van zingen? Kom samen naar de open les in Groningen op zaterdagmiddag 6 april. Maak na de les een praatje met de andere jongens die sinds kort meezingen én met hun ouders. Ontdek de muzikale vorming die het RJK biedt: leuk, mooi én op niveau. Deelname aan de open les is gratis. Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen,

Voor meer informatie kan men terecht bij: 06-22219015.

Jongens met cymbaal