Menu

Welkom

Vocaal

 

In het juni-nummer van het blad ‘Vocaal’ van de KCZB verschijnt een artikel van Rintje te Wies. Hij schrijft over de uitvoeringen van de Matthäus Passion met het RJK in het voorjaar van 2022.

Concertweekend

 

25 en 26 Juni gaan we op reis naar Zeeland. We verzorgen de Choral Evensong op zaterdag in Brielle en op zondag in de Grote Kerk van Goes. Beide evenementen beginnen om 16.00 uur 's middags. Op zaterdagavond geven we om 20.00 uur een concert in de Nicolaaskerk in Brouwershaven. Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via Zingenindekerk.nl. Zie voor meer informatie onze concertagenda.

zeeland

 

Matthäus-Passion 2022

 

De concerten met het Luthers Bach Ensemble in een geënsceneerde versie waren een groot succes: in het Dagblad van het Noorden kreeeg de uitvoering maar liefst 5 sterren!!. Volg deze link voor enkele foto's.

 

Crowdfundingsactie

 

"Help het RJK de Bleak Midwinter door!"

Het zijn moeilijke tijden door corona, ook voor het Roder jongenskoor. Daarom is er een crowdfundingsactie opgezet. Op 28 februari hebben we het bedrag gehaald, dat we voor ogen hadden! We willen alle donateurs heel hartelijk bedanken voor hun gulle bijdragen. (U kunt ons uiteraard nog steeds steunen.) Het is fijn om te zien dat zoveel mensen het Roder Jongenskoor een warm hart toedragen.
Ook zijn we erg blij met de mooie woorden die sommige donateurs op de pagina hebben achtergelaten.
Na twee moeilijke jaren zien we nu, dankzij uw financiële en morele steun, de toekomst vol vertrouwen tegemoet!

 

Dirigeerdebuut

 

Op 13 februari, tijdens de Psalmenvesper in de Martinikerk in Groningen maakte Nishan Elias (8 jaar en zanger bij het RJK) zijn debuut als dirigent. Hij mocht het Exsultate Deo van Willem Andriessen dirigeren. Zie hier het resultaat!

 


 

 

Het koor

 

Het Roder Jongenskoor (1985) is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Rintje te Wies. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen.

Het Roder Jongenskoor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan vele grote producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verlenen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

kerstavond 2019


 

 

  

Nieuwe zangdocent

 

We zijn blij u te kunnen melden dat met ingang van 1 oktober 2021 Jaap de Kok is aangesteld als nieuwe zangdocent bij het Roder Jongenskoor. Daarmee heeft het RJK een multi getalenteerd (orgel, koordirectie en zang) iemand binnen zijn gelederen. Samen met Rintje te Wies en onze vaste organisten Sander van den Houten en Jochem Schuurman mag het RJK zich gelukkig prijzen met een waardevol en veelzijdig artistiek team. We heten Jaap van harte welkom en we kijken uit naar een mooie en muzikale samenwerking!

 Jaap de Kok 1

 

 

 

Vocaal

 

In de rubriek ‘Zingende Kinderen’ in het blad ‘Vocaal’ van de KCZB staat Matthijs van het Roder Jongenskoor centraal. Onder de titel ‘Kinderen hebben de toekomst’ vertelt hij over zijn ervaringen bij het RJK.

Kinderen hebben de toekomstArttikel RJK Vocaal

Toegangsbewijzen en concertagenda

Ga naar de concertagenda >>