Welkom

In een serie korte filmpjes bieden zangers van het Roder Jongenskoor u een kijkje in de keuken van dit unieke koor. Van jongens, Voor jongens! Vandaag laten we Julian aan het woord over de Matthäus Passion!

Het Roder Jongenskoor (1985) is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Rintje te Wies. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen.

Het Roder Jongenskoor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan vele grote producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verlenen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

Kennismakingslessen

Goed leren zingen hoeft niet moeilijk te zijn, maar geeft wel zelfvertrouwen en is vooral heel erg leuk. Het Roder Jongenskoor biedt proeflessen muzikale vorming voor jongens van 6 t/m 10 jaar. Er zijn twee verschillende startdata in november 2019 en januari 2020 en elke kennismakingscursus bestaat uit 3 lessen. Dankzij kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht. Ouders kunnen alle lessen meeluisteren.

De eerste groep is op zaterdag 2 november gestart. De volgende groep begint op 11 januari 2020. De lessen vinden plaats in de nieuwe leslocatie van het Roder Jongenskoor aan de Aarhusweg 4-7 in Groningen en starten om 12.15. Elke les duurt 40 minuten. Meedoen is gratis.

Aanmelden voor één van de groepen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar u mag ook gewoon binnen komen lopen. Voor meer informatie kan men ook terecht bij: 06-22219015.

Toegangsbewijzen en concertagenda

Ga naar de concertagenda >>