Menu

Welkom

 

19juniWelkom op onze site! De concerten met de Matthäus Passion liggen nog maar net achter ons en we kunnen terugkijken op een intensieve en inspirerende tijd. De pers was enthousiast over onze uitvoeringen en strooide met sterren! We hebben RTV-noord, het NPO 2 regiojournaal en ook het jeugdjournaal gehaald! Bekijk daarvoor onze media-pagina.

Ook hebben we al weer plannen voor onze Engelandreis: op 10 juni geven we ons sponsor/koffie concert (zie poster). Tevens willen we in het kader van ons project 'Next Generation' iPads aanschaffen om papier te besparen. Twee doelen die zonder uw sponsorhulp niet haalbaar zijn! Steun ons door een gift over te maken via: NL71RABO0329222791 t.n.v. Stichting Roder Jongenskoor, of door onze GEEF.NL-actie te ondersteunen.

 

Het Roder Jongenskoor, opgericht in 1985, is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse oog rintje elisabeth2koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Jaap de Kok. Hij volgde in 2022 Rintje te Wies op, die 16 jaar als artistiek leider verbonden was aan het koor. Het Roder Jongenskoor is regelmatig te horen. Zie hier onze concertagenda of bezoek de media-pagina over recente evenementen. Omdat jongens niet hun hele leven sopraan blijven, is het RJK constant op zoek naar nieuwe zangers. Om muziek van hoge kwaliteit te kunnen bieden repeteren de jongens tweemaal in de week en volgt elke pupil een individuele zangopleiding. Hier vind je meer informatie over proeflessen. 

 

AdventSinds het einde van de pandemie heeft het koor weer gezongen tijdens evensongs in o.a. de Martinikerk te Groningen en de St. Bavo te Haarlem. Daarnaast ging het koor in juni 2022 op concertreis naar Zeeland en hebben de jongens deelgenomen aan diverse uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, een Festival of Lessons and Carols en een cantatedienst in Leeuwarden met een Mendelssohn-programma. Enkele jongens hebben solistisch opgetreden bij diverse producties. In augustus 2023 gaat het koor op studiereis naar Engeland. Daar neemt het vijf evensongs voor haar rekening. De uitvoeringen van de Matthäus Passion konden rekenen op hoge waardering van de pers. 

 

 

 schermen

 

 open les

Toegangsbewijzen en concertagenda

Ga naar de concertagenda >>