Menu

Welkom

 

Bach Beatles

Welkom op onze site! 

 

Het Roder Jongenskoor is een koor naar Engels voorbeeld, dat sinds haar oprichting in 1985 met name anglicaanse koormuziek op haar repertoire heeft. Sinds september 2022 is Jaap de Kok dirigent van het koor. 

 

ibfzutphen.nlDe laatste loodjes tot de zomervakantie. Docenten zijn druk bezig metqr code Middelstum eindejaarsconcerten, masterclasses en examens. Het Roder Jongenskoor maakt zich op voor het najaar. Benieuwd waar dit ons heen voert? Scan de qr-code! Maar daarvóór zal Jaap de Kok en enkele choristers deelnemen aan masterclasses en concerten tijdens het Internationaal Barok Festival Zutphen. Zie voor een compleet overzicht de concertagenda, of bezoek de media-pagina over recente evenementen.

- Wil je je kind opgeven voor een proefles, kijk even op deze pagina.

- Het Matthäuspassionseizoen is weer achter de rug. Het resoneert nog na in de podcastserie van het Toonkunstkoor Amsterdam, waar ook het Roder Jongenskoor in voorkomt.


LeusdenposterHaren wittekerkHet koor is een broedplaats van talent en kwaliteit; in december 2023 wonnen drie jongenssopranen de eerste prijs én de publieksprijs van het Haydn Muziek Festival. We zien dat diverse jongens hun zangcarrière vervolgen met een opleiding op het conservatorium. Ze blijven zo mogelijk als zanger of docent verbonden aan het koor. En dat terwijl voor de meeste jongens geldt dat muziekkennis en zangtechniek op de koorschool vanaf de grond worden opgebouwd. De ervaring die ze bij het koor opdoen en de vriendschappen die er ontstaan, zijn van onschatbare waarde voor de rest van hun leven.

 

Omdat jongens niet hun hele leven sopraan blijven is het RJK constant op zoek naar nieuwe zangers. Om muziek van hoge kwaliteit te kunnen bieden repeteren de jongens tweemaal in de week en volgt elke pupil een individuele zangopleiding. Hier vind je meer informatie over proeflessen.

 

- In augustus 2023 ging het koor op studiereis naar Engeland. Daar was het een week te gast in Rochester Cathedral om vier evensongs te zingen. De vijfde werd op woensdag gezongen in de St. Pauls Cathedral, Londen.

- Ondertussen is het Roder Jongenskoor verhuisd van het bedrijventerrein naar het Witte Kerkje aan de Jachtlaan 11 te Haren. 

De ambities van het koor zijn gebundeld onder de noemer 'Next Generation': oog rintje elisabeth2het is de bedoeling om het RJK meer bekendheid te geven bij scholen en jongeren, door extra pr-activiteiten, concerten, open dagen, social media etc.

Deze doelen zijn niet haalbaar zonder uw sponsorhulp! Steun ons door een gift over te maken via: NL71RABO0329222791 t.n.v. Stichting Roder Jongenskoor, of door onze GEEF.NL-actie te ondersteunen.

 

 

schermen

 

 

 

 

 

 

Toegangsbewijzen en concertagenda

Ga naar de concertagenda >>