Welkom

Het Roder Jongenskoor (1985) is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Rintje te Wies. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen.

Het Roder Jongenskoor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan vele grote producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verlenen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

kerstavond 2019

Kennismakingslessen

Goed leren zingen hoeft niet moeilijk te zijn, maar geeft wel zelfvertrouwen en is vooral heel erg leuk. Het Roder Jongenskoor biedt proeflessen muzikale vorming voor jongens van 6 t/m 10 jaar. Dankzij kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht. Ouders kunnen alle lessen meeluisteren.

Binnenkort zijn er weer kennismakingslessen:

• zaterdag 30 oktober 2021 van 14.00 - 15.00 uur
  • zaterdag 6 november 2021 van 14.00 - 15.00 uur

Ook in 2022 staat weer een aantal kennismakingslessen gepland:

• zaterdag 15 januari 2022 van 14.00 - 15.00 uur
  • zaterdag 22 januari 2022 van 14.00 - 15.00 uur

Plaats: Aarhusweg 4-7 in Groningen. Tijd: 14.00-15.00 uur. Meedoen is gratis.

Aanmelden voor deze gratis kennismakingslessen kan via  kan via r.a.te.wies@gmail,com. Voor meer informatie kan men ook terecht bij: 06-22219015.

Nieuwe zangdocent

We zijn blij u te kunnen melden dat met ingang van 1 oktober 2021 Jaap de Kok is aangesteld als nieuwe zangdocent bij het Roder Jongenskoor. Daarmee heeft het RJK een multi getalenteerd (orgel, koordirectie en zang) iemand binnen zijn gelederen. Samen met Rintje te Wies en onze vaste organisten Sander van den Houten en Jochem Schuurman mag het RJK zich gelukkig prijzen met een waardevol en veelzijdig artistiek team. We heten Jaap van harte welkom en we kijken uit naar een mooie en muzikale samenwerking!

Jaap de Kok 1

Actie Rabo ClubSupport:

Ook dit jaar doet het Roder Jongenskoor weer mee aan de actie Rabo ClubSupport.

Van 4 t/m 25 oktober kun je je stem uitbrengen op het Roder Jongenskoor. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de club ontvangt.

Heb je dus een rekening bij de Rabobank Stad Groningen of Midden Groningen stem dan NU op het Roder Jongenskoor! Nodig ook vrienden en familie die een rekening hebben bij Rabobank Stad en Midden Groningen uit om op ons te stemmen! We kunnen de steun goed gebruiken na de afgelopen twee moeilijke jaren.

Stemmen kan hier: https://www.rabo-clubsupport.nl/stad-en-midden.../stemmen...

Vocaal

In de rubriek ‘Zingende Kinderen’ in het blad ‘Vocaal’ van de KCZB staat Matthijs van het Roder Jongenskoor centraal. Onder de titel ‘Kinderen hebben de toekomst’ vertelt hij over zijn ervaringen bij het RJK.

Kinderen hebben de toekomstArttikel RJK Vocaal

Toegangsbewijzen en concertagenda